Košík

Objednať po telefóne? +420 799 536 271 (Po – Pi: 9-17h)

Objednajte 2+ balenia a dopravu platíme my.

vaginálne probiotiká

Čo sú to vaginálne probiotiká a kedy ich užívať?

Pre väčšinu populácie sú vaginálne probiotiká témou, ktorá je obklopená jednou veľkou neznámou. Napriek tomu aj v tejto intímnej oblasti hrá rovnováha mikroorganizmov veľkú úlohu. Ak sa vychýli z rovnováhy, môže dôjsť k známemu premnoženiu kvasiniek, ktoré spôsobia nepríjemnú infekciu. Má však naozaj zmysel kupovať si na to špeciálne výrobky?

Vaginálna mikroflóra je dôležitá pre udržanie zdravia žien. V závislosti od fázy cyklu môže prostredie v pošve ovplyvniť vaše úsilie o počatie potomka.

Ale pokiaľ ide o špeciálne vaginálne probiotiká, zvyčajne o nich nikto nie je schopný povedať nič konkrétne. (Pokiaľ to nie je vyškolený lekár.)

Keďže ide o zaujímavú tému, v nasledujúcich odsekoch si o nej povieme všetko.

čo sú to vaginálne probiotiká

Čo sú to vaginálne probiotiká?

Vaginálne probiotiká sú (väčšinou) globule a čapíky, ktoré sa zavádzajú do ženských intímnych partií. Ich účelom je zabrániť nerovnováhe vaginálnej mikroflóry, ktorá by mohla mať negatívny vplyv na celkové zdravie ženy (pre predstavu, vo vaginálnej oblasti ženy žije približne 50 druhov mikróbov).

11 probiotických kmeňov s prebiotikom
Probiotikus

Čo je vo vnútri, to sa počíta. PROBIOTIKUS sa postará, aby vaše črevá boli plné priateľských baktérií, ktoré podporujú trávenie a posilňujú imunitu. Denná dávka obsahuje 39 miliárd živých kultúr.

Kedy užívať vaginálne probiotiká?

Vaginálne probiotiká môžu používať ženy, ktoré sa dopúšťajú rizikového správania, ktoré by mohlo mať negatívny vplyv na vaginálnu mikroflóru.

Zvyčajne je to:

  • Nechránený pohlavný styk s mužským partnerom
  • Zmeny hormonálnej činnosti
  • Menštruácia
  • Zlé hygienické návyky

Nerovnováha vaginálnej mikroflóry sa môže prejaviť zápachom po rybách. Okrem toho svrbením, výtokom a pocitom nepohodlia.

Musíme však dodať, že používanie vaginálnych probiotík nie je ochranou pred pohlavne prenosnými chorobami. Ochrániť vás môže len pohlavný styk s kondómom, abstinencia a pohlavný styk s mužom, ktorý vám poskytol čerstvé výsledky testov na pohlavne prenosné choroby.

Vaginálna mikroflóra

Ak je vaginálna mikroflóra narušená, môže byť žena vystavená zvýšenému riziku infekcií močových ciest. Časté sú aj kvasinkové infekcie. Pomerne častými problémami sú aj bakteriálna vaginóza a trichomoniáza. Vo všetkých prípadoch by sa žena mala obrátiť na svojho lekára, ktorý jej odporučí najvhodnejšiu liečbu.

vaginálna mikroflóra
ako užívať vaginálne probiotiká
vaginálne vs. bežné probiotiká

Vaginálne vs. bežné probiotiká

Vaginálne probiotiká sú určené výlučne na použitie vo vaginálnej oblasti a nepôsobia nikde inde. Na druhej strane majú tú výhodu, že nemusia prechádzať tráviacim traktom, takže majú rýchlejší nástup účinku.

Na druhej strane, pri užívaní bežných probiotík môžete očakávať:

  • Zlepšenie trávenia
  • Svižnejší imunitný systém
  • Zlepšenie nálady (probiotiká, ktoré môžu ovplyvniť našu náladu, sa nazývajú psychobiotiká)
  • Zdravší kardiovaskulárny systém
  • Zmiernenie ekzému
  • Pomoc pri chudnutí

Proti vaginálnym probiotikám sú klasické probiotiká komplexné. To síce znamená, že ich budete musieť užívať každý deň (možno vo forme výživového doplnku) a ich nástup bude o niečo pomalší. Na druhej strane v črevách prebieha množstvo procesov, na ktoré môžu probiotiká dobre pôsobiť.

Črevá absorbujú živiny z potravy. Ak vaše črevá nefungujú dobre, môžete do tela vstrebať viac cholesterolu, čo má potom negatívny vplyv na váš kardiovaskulárny systém (najmä ak hovoríme o zlom cholesterole).

V črevách sa nachádza aj významná časť nášho imunitného systému. Zdravé črevá preto vedú k lepšej imunite voči vonkajším hrozbám. Okrem toho dobré baktérie menia prostredie v črevách tak, aby bolo nepriateľské voči zlým mikroorganizmom, ktoré by nás mohli chcieť ohroziť.

Ak chcete dať probiotikám šancu, vyskúšajte dlhodobé užívanie probiotického výživového doplnku.

Najsilnejšie probiotiká na trhu
11 kmeňov, 39 mld. CFU

Probiotikus je komplex 11 probiotických kmeňov s prebiotikami, ktoré sa vzájomne podporujú. Denná dávka obsahuje 39 miliárd priateľských baktérií, ktoré pomôžu udržať vaše črevá v rovnováhe.

Doprava zdarma

pri 2+ ks, dodanie do 24h

Vždy skladom

a bleskovo vám ho doručíme

11 účinných látok

s overeným účinkom

100% bezpečný nákup

platíte až pri prevzatí tovaru